PERSBERICHT 15/10/2020: Lierse Ondernemers en jongeren slaan de hand in elkaar

Sinds enkele maanden werkt Lier4Business een project uit om meer Ondernemerschap bij onze Lierse jongeren te stimuleren, waarbij men de handen rijkt naar de Lierse jongeren. Hierbij wist men het Lierse Jeugdhuis De Moeve en ook bijna alle Lierse scholen te motiveren voor dit initiatief en schieten ze samen het project van Jeugdig Ondernemerschap uit de startblokken.


“Als ondernemers begrijpen we maar al te goed dat onze Lierse Jeugd, de Toekomst van Morgen voor Lier betekent”, vertelt Claudia De Moor, voorzitster Lier4Business, “Jammer genoeg zien we langs verschillende kanten dat onze dynamische talenten onze stad verlaten. Eén van de redenen hiervan is ook het feit dat onze Lierse Ondernemers te weinig gekend zijn bij de Lierenaar en in het bijzonder bij onze Lierse jongeren. Daar willen wij graag met Lier4Business iets aan doen.”

Ook de scholen begrijpen tevens dat de ondernemers van nu, de jobs van de toekomst creëren en dat ze onze jeugd mee kunnen opleiden als de professionals van morgen! “Tijdens projectwerk zien we onze leerlingen sterk geprikkeld worden door gesprekken met ondernemers” aldus Jef Van Looveren, leraar bedrijfseconomie. “Er wordt telkens ijverig genoteerd als er advies wordt aangereikt door de professionals. Als leraar de kans krijgen om deze setting lokaal te creëren,  kan van goudwaarde zijn voor de jonge Lierse student.” 

Lier4business wil met dit project daar erg graag aan meewerken.

“Liers4Business, het Lierse Jeugdhuis en de Lierse scholen versterken elkaar door samen te werken wat een sterk verbindend karakter heeft. Want met meerderen telt men niet zomaar op, maar vermenigvuldigen we onze competenties!”, bevestigen de Lierse ondernemers Liesbeth Schwartz en Lennard Pauwels (Pareto HR). “Wij, met Lier4Business, vinden het enorm belangrijk dat de ‘Human Resources’ lokaal kunnen tewerkgesteld worden. Onze ondernemers zitten dan ook op de eerste rij Liers talent met innovatieve ideeën te ontmoeten en te rekruteren. Méér welvaart voor Lier kan gestimuleerd worden door méér tewerkstelling voor onze Lierse talenten. Jobcreatie binnen Lier dringt zich in alle opzichten op : er is dan ook méér dan ooit behoefte aan méér bedrijfshuisvesting in Lier zodat we onze eigen talenten lokaal kunnen tewerk stellen!”

De Lierse beleidsmakers, maar ook onze Lierse bedrijven, zijn in dit opzicht van onschatbare waarde om onze Lierse Jeugd een realistische, maar uitdagende leeromgeving in eigen Stad aan te bieden, want ook Lier telt een groot pakket aan jonge en frisse talenten die op zoek zijn naar stageplaatsen of/en vrijwilligerswerk.

Louise-Marie Van Roy (De Moeve) : “Jammer genoeg bereikten we tot op heden véél te weinig Lierse jongeren om het DNA van onze ondernemers voelbaar te maken. Met dit project van Jeugdig Ondernemerschap hebben we intussen al heel wat Lierse scholen kunnen charmeren om deel te nemen waarbij ik dit schooljaar in diverse scholen, richtingen, etc. samenwerkingen zal opzetten. Inherent hieraan zullen onze Lierse Ondernemers ook méér bekendheid verwerven, waardoor zij ook hun ondernemers-genen kunnen uitspreiden bij onze Lierse jongeren.”

Deze samenwerking zal alvast iets unieks worden, zodat Lier zich op lange termijn kan onderscheiden als economische zuurstofader voor jongeren! Bedoeling hiervan is de liefde van de Lierse jongeren voor bedrijvigheid aan te moedigen door in te spelen op hun huidige belevingswereld mét, dóór en vóór onze jeugd.

Ook de Lierse schepen van Onderwijs, Ivo Andries, reageert zéér positief op dit initiatief :

“ONDERNEMERServaring op jonge leeftijd wordt alvast als zéér aangenaam en leerrijk ervaren door studenten. Ook het DUAAL leren staat in Vlaanderen voorlopig nog in zijn kinderschoenen, maar duidelijk is wel dat dit tot sterkere kandidaten zal leiden. Dit principe heeft zijn successen reeds geboekt in oa. Duitsland, Zwitserland etc. waar duaal leren reeds jaren ingeburgerd is.”

Lier4Business werkt samen met het Lierse Beleid, Jeugdhuis De Moeve en onze Lierse scholen een PLATFORM ‘Made in Lier’ uit waarop Ondernemers en studenten elkaar makkelijk kunnen vinden. Een platform waarop zowel bedrijven alsook scholen zich kenbaar kunnen maken, waardoor de studenten ter plaatse in Lier aan het werk kunnen gezet en gehouden worden, ook al lopen ze school buiten Lier (oa. KDG-studenten die in hun laatste jaar lerarenopleiding 20 uur vrijwilligerswerk moeten doen voor het vak ‘Maatschappelijk Engagement’ : deze studenten kunnen binnen Lier hun engagement als vrijwilliger zeker nuttig in dienst stellen van de maatschappij, etc.)

Populaire posts van deze blog

Lierse steunmaatregelen

Lierse Ondernemers en Jeugd slaan de handen in elkaar